069/649-008

Pon. – Ned.: 00:00 – 24:00

Otpušavanje sudopere

Otpušavanje sudopere vakum gumom, sajlom i mašinskim putem

Otpušavanje sudopere radimo na celoj teritoriji Beograda, sedam dana u nedelji. Za otpušavanje sudopere dostupni smo 24h dnevno a u slučaju hitne intervencije brzo dolazimo na Vašu adresu. Otpušavanje sudopere radimo:

Otpušavanje sudopereZagušenje sudopere, pored zagušenja WC šolje, spada u najučestalije vodoinstalaterske kvarove. Do zagušenja sudopere najčešće dolazi zbog propuštanja materija koje “ne prijaju odvodu” kao i taloženje prljavštine. Sudopera kao i WC šolja su najviše u upotrebi a samim tim i najpodobniji za zagušenje.

Otpušavanje sudopere se, u zavisnosti od intenziteta zagušenja, radi vakum gumom, sajlom ili električnim mašinama. Postoje i situacije da je došlo do zagušenja u samom sifonu. U tom slučaju vršimo skidanje sifona, njegovo čišćenje i ponovno postavljanje sifona. Ukoliko je sifon previše oštećen, postavićemo  novi.

Vakum guma je jedan od najčešćih načina koje klijenti primenjuju u svojoj režiji za odgušenje sudopere, ali je takođe i mi kao vodoinstalateri upotrebljavamo. Ukoliko je zagušenje manjeg intenziteta, vakum guma će biti dovoljna da se otpuši sudopera. Ako vakum guma ne daje rezultate, prelazimo na sledeću metodu.

Odgušenje sudopere sajlom je jedna od metoda koju najčešće primenjujemo. Sajla se gura u odvod dok vodoinstalater ručno okreće istu u jednom smeru. Rotacija se prenosi do vrha sajle koja nastavlja da klizi niz cev. Kada dođe do čepa, naoštreni vrh sajle probija čep a pritisak vode odnosi ostatak zagušenja. Proces se ponavlja nekoliko puta.

Mašinsko odgušenje sudopere je namenjeno za najteže oblike zagušenja sudopere. Umesto ručnog okretanja vodoinstalatera, mašina reguliše kretanje sajle kroz cev. Vodoinstalater gura sajlu kroz mašinu koja stvara vibracije i tako se kreće kroz cev. Kada dođe do zagušenja, snaga vibracije u kombinaciji sa vrhom sajle probija zagušenje. Takođe se proces ponavlja više puta radi boljeg odgušenja.

Ukoliko i Vi imate zagušenu sudopere, budite slobodni da nas pozovete u bilo koje doba dana ili noći. Za hitne intervencije, dostupni smo non-stop, 24h dnevno, 365 dana u godini.

Uslugu otpušavanja sudopere pružamo sedam dana u nedelji i za vreme praznika sa računom za kvalitet izvršenih usluga. Otpušavanje sudopere vršimo kako za fizička tako i za pravna lica.